Gronn Lykke | Tempeh bolognese (35 min.)

Tofu salat

Enkel

35 min.

Tempeh er allsidig ingrediens! Eksempelvis, hvis du rasper den, blir den et glimrende plantebasert alternativ til kjøttdeig! Den er røykfylt og gir dybde i smaksbildet til enhver oppskrift. Blant annet passer tempeh perfekt i denne plantebaserte versjonen av pasta bolognese.

Tempeh Bolognese

-3 selleristengler

-1 stor gulrot

-1 løk

-1 ss olivenolje

-halv chili

-3 fedd hvitløk

-salt og pepper

-1 ts oregano

-fersk timian

-fersk basilikum

-100 ml rødvin

500 g hermetiske tomater

-1 pakke med Grønn Lykke røkt tempeh

-100 ml vegansk kremfløte

-din favorittpasta

Finhakk gulrøtter, selleri og løk. Du kan også pulsere ingrediensene i en kjøkkenmaskin for samme resultat. Varm opp en gryte med litt olje og tilsett grønnsakene. Brun til de er myke. Tilsett revet hvitløk og hakket chilipepper. Tilsett krydder og stek i ca 5 minutter. Tilsett deretter et glass vin og la alkoholen fordampe i noen minutter under omrøring. Tilsett hermetiske tomater. Dekk til gryten og la den surre i minst 10 minutter for å la smaken utvikle seg. Kok din favorittpasta i mellomtiden.

Riv en hel pakke tempeh og tilsett til sausen. Etter et par minutter, tilsett kremfløte. La dette koke i et minutt. Deretter, tilsett pastaen, bland alt godt sammen og server.

Produkter i oppskriften

Tempeh